Gezond eten

Informatie over....

Gezond eten.
Ons lichaam heeft bouwstoffen nodig om onze cellen systematisch te vernieuwen. In zeven jaar worden ongeveer 95% van al onze cellen vernieuwd. Het is aan ons om ons lichaam te voorzien van kwaliteitsbouwstoffen of van matige bouwstoffen voor deze celvernieuwing via het eten dat wij dagelijks innemen. Daar ons lichaam sterk is, kunnen wij best wel redelijk overweg met matige bouwstoffen. Echter, op lange termijn heeft dit consequenties en kan het leiden tot chronische ziekten zoals diabetes type 2, kanker, dementie en allerlei kwaaltjes. Om dat te voorkomen is het daarom belangrijk kwaliteitseten tot ons te nemen.

Als Vegan Bamboo Bar proberen wij onze klanten te informeren over de gezondheidsaspecten van de producten die wij verkopen. Het is namelijk voor mensen namelijk lastig om zelf te onderzoeken wat nu echt gezond is en wat niet. Er zijn namelijk veel tegenstrijdige informatie te vinden op internet en ook veel tegenstrijdige interpretaties van klinische onderzoeken naar voeding, zelfs van voorname instituten.

Wij proberen dit makkelijk te maken voor onze klanten. Wij hebben een diepgaande studie uitgevoerd op de gezondheidsaspecten van de gerechten, ingrediënten en producten, die wij voeren en wij zullen die informatie verstrekken met bronvermelding. Wij baseren onze informatie op klinische onderzoeken naar voeding en wat het doet bij ziekten. Wij zullen ook voorname instituten aanhalen en daar waar er controversen zijn, zullen wij dat aangeven.

Veel mensen rekenen op ons zorgsysteem om ziekten te overwinnen, maar realiseren zich onvoldoende dat dat te laat is. Als je vanaf vandaag goed eet, dan kan je namelijk veel problemen voorkomen en verklein je de kans drastisch dat je gebruik hoeft te maken van ons gezondheidssysteem. Het doel van Vegan Bamboo Bar is om haar klanten kwaliteitsvoedsel te serveren zodat zij gezond blijven en, nog belangrijker, gezonder worden!

5.1 Informatie over voedsel

Wij informeren onze klanten over de gezondheidsaspecten van voedsel via de placemats in onze restaurants. Op dit moment, hebben wij placemats met de volgende onderwerpen:
• Koolhydraten, suikers en vetten
• Hoe te eten om gezond te blijven.
• Rookie versus master veganist

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je ze hier downloaden.

5.2 VBB Health Score

Wij vinden het belangrijk om aan te geven hoe gezond het voedsel is dat wij verkopen, omdat dit bepaalt hoe wij oud kunnen worden zonder kwaaltjes. Op dit moment is er echter nog geen formele algemeen geaccepteerd indicator die aangeeft hoe gezond een gerecht of product is.

Nutri-Score

Het dichtst in de buurt komt de Nutri-Score, die is bedacht door de Franse overheid. Echter, er is echter nog geen consensus bereikt met de voedingsindustrie. Wij denken dat het onmogelijk is om een echte gezondheidsindicator te voeren die de voedingsindustrie zal goedkeuren. Om zoiets geaccepteerd te krijgen, verwachten wij dat er te veel compromissen moeten worden gesloten, waardoor de waarde van de gezondheidsindicator verbrokkelt. Nutri-Score bijvoorbeeld is geen gezondheidsindicator, maar een indicatie van kwantiteit van bepaalde aspecten van voeding: calorieën, suiker, zout, vet, proteïne, vezels, fruit en groenten.

Nutri-Score is beter dan niets. Het geeft bijvoorbeeld aan hoeveel suiker er in een product zit en dat is goed. In de huidige voedingsindustrie wordt suiker in grote hoeveelheden aan veel producten toegevoegd zonder dat het bij het publiek bekend is.

VBB HealthScore

Als Vegan Bamboo Bar introduceren wij een indicator die echt rekening houdt met de gezondheidsaspecten van de ingrediënten van onze gerechten en producten. Bij deze indicator houden wij rekening met de volgende aspecten:
• Het verschil tussen de goede en slechte vetten
• Het verschil tussen de simpele en complexe koolhydraten
• Het verschil tussen de goede en slechte vormen van proteïne
• Rijkheid van nutriënten
• Hoeveelheid anti-oxidanten die helend zijn
• Hoeveelheid stoffen die beschadigend zijn voor het lichaam
o De hoeveelheid AGE, die door de Wereld Gezondheidsorganisatie als kankerverwekkend in categorie 1 heeft geclassificeerd. AGE zijn Advanced Glycation End-products en zitten voornamelijk in vlees die onder hoge temperaturen is voorbereid.
o De hoeveelheid acrylamide die door de Wereld Gezondheidsorganisatie als kankerverwekkend in categorie 2A heeft geclassificeerd. Deze zitten met name in zetmeelrijke producten die onder hoge temperaturen zijn voorbereid, zoals cornflakes, koekjes, brood, enzovoort.
• In hoeverre de voeding verouderend werkt

5.3 Bronnen en betrouwbaarheid

Veel mensen denken dat onterecht doctoren veel weten over de gezondheidsaspecten van voeding. In Amerika blijkt uit een onderzoek dat slechts 27% van de 105 medische scholen het minimum van 25 uur aan voedingseducatie geven aan hun studenten (bron). In Nederland is de situatie niet beter.

Gelukkig waren en worden er wel degelijk veel onderzoeken uitgevoerd over voeding en gezondheid. Al deze onderzoeken zijn beschikbaar op het internet en zij zijn voor iedereen toegankelijk (zie bijvoorbeeld … en …). Gelukkig zijn er doctoren die realiseren hoe belangrijk voeding is voor het lichaam en dat die overtuigd zijn dat met voeding bijna alle ziektes kunnen worden voorkomen en in sommige gevallen kunnen genezen. Deze doctoren baseren hun bevindingen op wetenschappelijke en klinische onderzoeken of hebben hun inzichten verkregen door zelf onderzoeken uit te voeren.

Hieronder geven wij als voorbeeld enkele bronnen waarop wij onze informatie baseren, zodat je zelf de betrouwbaarheid van onze informatie kan inschatten:

• Dr. Michael Greger
o Dr. Michael Greger is een gepassioneerde doctor die al vroeg in zijn carrière (https://www.youtube.com/watch?v=xnKaOL2IBPY) als doctor achter kwam hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid en heeft ervoor gekozen om de wereld bewust te maken van dit feit.
o Dr. Michael Greger heeft een team van 20 mensen in dienst die niets anders doen dan meta-analyses uitvoeren van voedingsgerelateerde medische onderzoeken. Het resultaat van deze meta-analyses vat Dr. Michael Greger samen in een video van tussen de 3 en 5 minuten.
o Zijn honderden zeer informatieve video’s zijn te vinden op https://nutritionfacts.org.
o Verder heeft hij presentaties gegeven over het voorkomen van ziektes met voeding bij bijvoorbeeld Google: https://www.youtube.com/watch?v=7rNY7xKyGCQ
o Tot slot heeft hij de bestseller geschreven: “How Not to Die: Discover the Foods Scientifically Proven to Prevent and Reverse Disease” (https://www.amazon.com/How-Not-Die-Discover-Scientifically/dp/1250066115)
• Dr Dale E. Bredesen
o Dr Bredesen heeft onderzoek uitgevoerd naar Alzheimer en heeft het boek “The End of Alzheimer’s, The First Program to Prevent and Reverse Cognitive Decline” geschreven (https://www.amazon.com/End-Alzheimers-Program-Prevent-Cognitive/dp/0735216207)
o Dr Bredesen is niet de enige vooraanstaande doctor die onderzoek heeft gedaan naar de relatie voeding en dementie. De reden waarom wij zijn informatie waardevol vinden, is dat hij niet alleen het mechanisme goed heeft beschreven hoe dementie en Alzheimer’s werkt, maar ook heel praktisch heeft beschreven hoe je dementie en Alzheimer’s kan voorkomen. Hij legt in zijn boek uit waarom het gebrek van bepaalde nutriënten slecht is voor ons brein en welke nutriënten wij nodig hebben om ontstekingen tegen te gaan in ons brein.
o De informatie die hij geeft komt overeen met wat goed en slecht is voor het lichaam van andere doctoren die zich hebben gericht op voeding en lichaam. Onze conclusie is dan ook wat goed is voor het lichaam is goed voor het brein en vice versa.
• Dr Neal Barnard
o Wie is hij… ?
o Dr Neal Barnard benadrukt in deze video dat je genen niet jouw toekomst bepaald. Mensen met een verkeerde variant van APOE4 gen bijvoorbeeld hebben statistisch gezien 30% op Alzheimer’s in hun leven. Echter, je kan dat voorkomen door anders en beter te eten. Hij legt dit uit in het volgende 17 minuten durende video.
o https://www.youtube.com/watch?v=v_ONFix_e4k
• Dr Dean Ornish
o Dr Dean Ornish heeft 34 jaar onderzoek gedaan naar het genezen van ernstige hart- en vaatziekten door het aanpassen van levensstijl en voeding. Hij werd benoemd door president Clinton tot de commissie voor complementair en alternatieve medicijnen en door president Obama tot de adviesgroep voor de preventie, gezondheidsbevorderende, integrale en publieke gezondheid. Hij was geselecteerd als. Één van de TIME 100 in integrale medicijnen en bij Forbes als één van de zeven meest krachtige leraren in de wereld.
o TEDxSF talk https://www.youtube.com/watch?v=QYmInK5xo6g
o Hij heeft het boek “Undo it” geschreven.
o Zijn programma van levensstijl en voedingsaanpassing om hart- en vaatziekten te genezen is formeel erkend in Amerika en wordt vergoed door de Medicare. Dit is heel uniek te noemen, gezien de macht van de farmaceutische industrie.
• Ocean en John Robbins
o Ocean en John Robbins hebben zich al 40 jaar bezig gehouden met voeding en gezondheid. Zij hebben de community Food Revolution Network (https://www.31dayfoodrevolution.com) opgericht met 250 duizend leden. Zij hebben zich omringd met doctoren en onderzoekers die net als zij de wereld willen veranderen door mensen bewust te maken dat voeding allesbepalend is voor hun gezondheid (en ziektes).
o In het boek “31 days food revolution” heeft Ocean Robbins de belangrijkste ingrediënten geclassificeerd op hun gezondheidsaspecten op basis van de informatie die zij hebben verzameld van doctoren die zij hebben geïnterviewd en geraadpleegd, zoals de doctoren die hier zijn genoemd.
o De classificatie die hij heeft gemaakt komt overeen met de kennis die wij hebben opgedaan van tientallen andere doctoren, bronnen en medische onderzoeken.
o Wij baseren onze VBB Health Score van onze gerechten/producten op dezelfde bronnen als Ocean en John Robbins.
• Pubmed en NCBI
o Op Pubmed en NCBI zijn de resultaten van alle medische en klinische onderzoeken terug te vinden.
o Wij hebben veel onderzoeken bestudeerd van de impact van voeding en deficiëntie van nutriënten, supplementen en mineralen op gezondheid en ziekten.
o Link…

 

No products in the basket.