Crowdfunding


    Uitgebreide versie

Word Investeerder!

Wij bieden je een unieke kans om te investeren in een nieuw high-quality fast casual restaurant met focus op vegan burgers in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Je kunt al investeren met een lening vanaf € 250.

Ons plan is “simpel”! Wij willen duurzaam, gezond en met name lekker eten laagdrempelig aanbieden middels een internationale keten van 100% plantbased restaurants te beginnen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Daarna volgende de andere steden in Nederland en Europa.

Ons concept is uniek! Wij combineren wetenschappelijk onderbouwde kennis van voeding met Westerse en Aziatische smaken, om gezonde gerechten te ontwikkelen. Smaak blijft echter altijd op de eerste plaats staan. Daarom bieden wij ook populaire, maar minder gezonde gerechten aan. Omdat deze nou eenmaal bijzonder lekker kunnen zijn! Wij laten onze gasten zelf een bewuste keuze maken op basis van onze Health Score Index.

Ben jij ook enthousiast geworden om te investeren in dit unieke concept? Klik dan op ‘Investeer!’ en vul onze enquête in. Je start dus niet meteen je investering, maar je laat ons weten oprecht geïnteresseerd te zijn. Op deze manier verzamelen wij ’toezeggingen’. Bij voldoende toezeggingen gaan wij in samenwerking met CrowdAboutNow.nl de officiele Crowdfunding campagne opzetten.


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

De Aanleiding

Wist je dat Diabetes 2 omkeerbaar is door anders te eten, dat je tien jaar langer kan leven door gezonder te eten en dat je met gemiddelde detoxificatie- en methyleringsgenen je “ouderdomsziekten”, zoals dementie, kanker en hart- en vaatziekten kunt voorkomen door goed te eten en te bewegen? Heb je daarentegen slechte genen, dan kun je de ouderdomsziekten wellicht niet voorkomen, maar wel flink vertragen.

Toen Shuk Yi vier jaar geleden uitbehandeld werd verklaard door de reguliere zorg, hebben wij de controle in eigen handen genomen. Zij kon nauwelijks lopen door chronische vermoeidheid en pijn. Dit kwam door oxaalzuur in haar eten, die voornamelijk zitten in granen, noten, en groenten. Daarnaast bleek zij een chronische deficiëntie te hebben van B12 vanwege een genmutatie. Gelukkig zijn wij erin geslaagd om haar gezondheid 80% te verbeteren door het optimaliseren van haar voeding, gebaseerd op DNA, nutritie- en microbioom testen. Het toont aan hoe krachtig voeding is.

Wij willen onze kennis gebruiken om iedereen die er open voor staat te informeren over de kracht van voeding.


 
 

 
 

Onze Planeet

Volgens de Food and Agricultural Organisation of the United Nations neemt de veeteelt 14,5% in van de totaal door de mens geïnduceerde broeikasgassen en 30% van de totale landoppervlakte ter wereld. Daarnaast worden er in Nederland elke dag 500.000 duizend dieren geslacht volgens de Volkskrant.
Dus inderdaad, minder vlees eten helpt! Dan behouden wij het regenwoud, slachten wij minder koeien en andere dieren, reduceren wij de broeikasgassen en leeft onze planeet langer en gezonder, net als wij.

De enige manier om minder vlees te eten is door mensen over te halen met lekkere alternatieven. Daarvan zijn er te weinig en daar willen wij wat aan doen.


 
 

 
 

Vegan Trend

Vegan was het woord van 2019. Plantaardig eten was nog nooit zo belangrijk geweest, toen mensen zich realiseren dat juist zij die nauwelijks plantaardig en vezelrijk aten het zwaarst werden getroffen door het coronavirus. Tegenwoordig is vegan geen trend meer, maar mainstream. Geleidelijk, maar gestaag, groeit de vegan markt. Naast de wholefoods vegan gerechten veroveren steeds meer op vlees, vis, en kaas lijkende producten de markt zoals Beyond Meat met burgers, Oatly met havermelk, Impossible Foods met nog betere burgers, Just Egg met scrambled egg en OmniPork met varkensvlees die je kunt bakken, koken en stomen.

En wij? Hoewel wij onze huisgemaakte wholefoods patties met volle smaak promoten, bieden wij graag ook deze vervangers aan, simpelweg omdat het makkelijker wordt om meer plantaardig te eten. Onze doelstelling is niet proberen om iedereen vegan te maken, maar om lekkere alternatieven aan te bieden.


 
 

 
 

Concept Vegan Bamboo Bar

Het concept ligt klaar. Dankzij onze Pilot Store, die wij eind 2021 hebben gesloten vanwege de coronalockdowns, hebben wij onder meer 10 burgers (waarvan 6 huisgemaakte wholefoods patties!), 9 warme gerechten en nog 25 andere vegan gerechten ontwikkeld, verfijnd en getest bij het grote publiek.

Wij leveren unieke producten waarbij gezondheid en smaak voorop staan. Zo ontwikkelen wij bijvoorbeeld onze eigen patties, foodbar-gerechten en mayonaises. Wij gebruiken smaken uit de Westerse en Aziatische keuken. Daarnaast gebruiken wij geen olie voor het bakken van de patties, en gebruiken wij bij foodbar-gerechten extra vierge olijfolie, simpelweg omdat dit een gezonde olie is. Verder bieden wij flexitariërs gerechten met kaas, melk, vis en vleesvervangers waardoor zij de structuur en textuur niet hoeven te missen.

Onze gerechten werden uitstekend gewaardeerd door onze gasten. Een in 2020 afgenomen enquête werd door 380 mensen ingevuld, waarvan 99% heeft aangegeven ons restaurant te willen aanbevelen aan anderen.

Wij hopen dat jij ook wil bijdragen aan dit prachtige concept. Download de PDF presentatie van ons concept hier en onze enquêteresultaten hier!


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Het Restaurant

Wij onderscheiden twee type restaurants, fast casual burger restaurants met een omzet tussen 450.000 en 1.000.000, en fast-casual foodbar restaurants met een omzet tussen 700.000 en 2.000.000 afhankelijk van de grootte. Daar wij een lange termijn doelstelling hebben, willen wij in 2023 één restaurant beginnen en daarna uitbreiden met 2 in 2024, 3 in 2025, 4 in 2026 en 5 in 2027.

Omdat het lastig is een locatie vast te leggen zonder financiering, geven wij als voorbeeld een pand aan, die wij zouden willen overnemen mocht het na de crowdfunding nog beschikbaar zijn: een pand aan Amstelstraat 7 (zie foto) bij het Rembrandtplein in Amsterdam (64 m2 verkoopoppervlakte met 40 m2 magazijnruimte).

De eerste vestiging wordt een bescheiden fast casual restaurant met als belangrijkste focus onze vegan burgers. Daarnaast serveren wij snacks, sandwiches, bubble teas en vegan milkshakes. Tot slot bieden wij koffie/thee, gebak en ijs aan. Naast frisdranken serveren wij tevens bier en wijn.


 

 
 

De Financiën

Door de hoge prijzen van energie en inflatie is het lastig voor horecabedrijven om winst te maken. Hierdoor komen interessante panden vrij tegen voordelige prijzen. Het is daarom een uitgelezen moment om een goede locatie tegen een aantrekkelijke prijs te bemachtigen wat normaliter niet mogelijk is.

We willen crowdfunden om een grotere impact te maken in de wereld van plantaardig voedsel en duurzaamheid. Met de steun van een grotere gemeenschap kunnen we onze groei versnellen en onze doelen op een veel grotere schaal bereiken dan dat we met ons eigen kapitaal zouden kunnen.

De geprognosticeerde omzet van het restaurant bij het Rembrandtplein is € 500.000 met een groeipotentie tot € 700.000.

Wij gaan de eigen inleg en de financiering gebruiken voor de overname van het pand bij het Rembrantplein bestaande uit de goodwill en inventaris, de aanschaf van additionele inventaris, de verbouwing en de opstartkosten.

Je kunt ons ondernemingsplan met financiële details vinden via deze link.


 
 
 
 
 
 

 
 

Het Management

Yung Fu is de oprichter van Vegan Bamboo Bar. Yung was mede-oprichter van Eyefreight, een SAAS Transport Management Systeem bedrijf, dat werd overgenomen door Elemica in 2020. Shuk-Yi Lau is mede-oprichtster en was Process Manager bij Rabobank Nederland.

Kwok Hung Yip is mede-investeerder en de eigenaar van de Wok To Go Group met 27 vestigingen, het Wok! restaurant in Utrecht en een centrale keuken. Met de kennis en ervaring van Yip hebben wij bewezen dat wij mooie restaurants kunnen bouwen met hoogwaardige afwerking. De door ons gedraaide pilot is zeer goed gewaardeerd en smaakt naar meer.

Met behulp van Yip’s team zijn wij in staat het werkproces te optimaliseren en met geavanceerde keukenapparatuur binnen 5 minuten een burger te serveren. Daarnaast hebben we een hybride model geïmplementeerd, waarbij gasten kunnen bestellen en betalen via een zelfbedieningsplatform en worden bediend door ons personeel, waardoor de personeelskosten tot een minimum worden beperkt.


 
 

 
 

Besparingen en Voordelen

Je kan helpen om bij te dragen aan iets prachtigs in Nederland.
Lening
Je leent ons een bedrag voor 5 jaar en krijgt hiervoor een jaarlijkse rente van 5%. De eerste aflossing zal na de eerste half jaar zijn, om zo in de eerste periode te zorgen voor voldoende cashflow. Verder ben je met je partner uitgenodigd voor een openingsfeest en tasting events waarbij je al onze gerechten kunt proeven en informatie kunt krijgen over onze producten. Daarnaast ontvang je een VIP-kaart met recht op korting in het eerste jaar:

 • 10% korting bij een lening vanaf € 250
 • 15% korting bij een lening vanaf € 500
 • 20% korting bij een lening vanaf € 1.000
 • 25% korting bij een lening vanaf € 2.500
 • 30% korting bij een lening vanaf € 5.000
 • 35% korting bij een lening vanaf € 10.000
 • Aandelen
  Vanaf € 10.000 kun je meedoen als aandeelhouder en heb je recht op dividend. Tevens ontvang je dezelfde voordelen als een investeerder en krijg je in de eerste vijf jaar 35% korting.

  Ben jij enthousiast en oprecht geïnteresseerd geworden? Klik dan op ‘Investeer!’ en vul onze enquête in.


   
   
   
   
   

  Geen producten in de winkelwagen.